torsdag 3. mars 2011

Ny orkide i blomst :-)

I dag slo endelig Coelogyne nitida ut i blomst. Utseendemessig er den ikke blant de mest spennende orkideene, men den dufter kraftig tutti frutti-aktig og blomstrer ganske villig selv om den ikke får optimalt stell. I tillegg har den forholdsvis store blomster (ca 3 cm) selv om planten ikke er mer enn 20 cm høy. Alt i alt en veldig søt, liten plante. :-)

5 kommentarer:

Bille sa...

så fin den er! Jeg har ikke så god greie på orkideer, men blomsten på denne ser klarere og renere ut fargemessig, ikke dumt det:-) Kommer det flere blomster på samme plante, og hvor lenge blomstrer den?

Kirsitns bakgårdshage sa...

I år er det bare tre knopper, men jeg vil tro at en mer veldyrket plante vil kunne få minst fem blomster på samme stengel, kanskje enda mer for alt jeg vet. Tror den blomstret i 2-3 uker forrige gang, men husker ikke sikkert. Skal prøve å huske å følge med på blomstringstiden denne gangen.

Anonym sa...

Jeg er veldig veldig imponert. *bøyer meg i støvet*

Kirsitns bakgårdshage sa...

Jeg tror vi kan fastslå med stor sikkerhet at det ikke er min fortjeneste at planten blomstrer - den er nok bare veldig enkel å få i blomst.

Kirsitns bakgårdshage sa...

Blomstene visnet for et par dager siden, så det betyr at blomstringen varte i nesten 4 uker. Det bør man vel være fornøyd med. :-)