mandag 27. april 2009

Overvintringsoversikt

Status etter vinteren (laveste temperatur ca -12, tidvis mye snø, men også noe barfrost):

Arisaema: Foreløpig uvisst, bortsett fra A. amurense som er særdeles voksevillig og også spirer tidlig.

Dioscorea: Foreløpig uvisst, men disse spirer neppe før i midten av mai.

Eucalyptus: E.gunnii var død allerede ved fremtining, mens E.niphophila tinte frem fin og grønn for deretter å visne bort når det ble varmere vær.

Fiken: Foreløpig ingen tegn til liv, men jeg gir ikke opp håpet riktig ennå.

Kaktus: Stort mannefall. De eneste som overlevde var en andreårs frøplante av Escobaria vivipara og en gul Opuntia som ble kjøpt i fjor - den har dog gått delvis i oppløsning sånn at de enkelte skuddene må plantes for seg. Den snørike vinteren falt tydeligvis ikke i smak...

Orkideer: Pleione limprichtii - en av to planter har overlevd. Cypripedium 'Gisela' har fordoblet antall skudd (fra 3 til 6 :-). Cyp. calceolus har fått to skudd, mens Cyp. 'Aki pastel' har ett skudd. Dactylorhiza maculata ser også ut til å ha klart seg bra, det samme gjelder Dact. praemissa. Foreløpig ingen tegn til liv hos Epipactis palustris, Cyp. reginae, Cyp. reginae x tibeticum, Spiranthes cernua og Ophrys insectifera. 

Palme: Chamaerops humilis 'Cerifera' som jeg planta ut i fjor sommer/høst ser faktisk ut til å ha klart vinteren ganske bra. De eldste bladene har riktignok tørka inn, men den har friske skudd i midten.

Paris polyphylla: Foreløpig ingen spirer, aner ikke om denne normalt er sein til å spire.

Santolina sp. har frosset kraftig tilbake, men kommer heldigvis med noen små skudd nederst ved bakken.

Ingen kommentarer: